Taxi Nice

2019-11-22 15:24:05

  

Så hittar du billigast taxi i Marseille, en unik guide som gör din Frankrike-resa fantastisk!

Att finna den billigast taxi i Marseille kan för gemene man uppfattas att vara svårt. Staden är trots allt Frankrikes tredje mest befolkningsrika stad och näst största till ytan. Marseille är en väldigt vacker och gammal stad. Staden är bäst att besöka under dem varmare månaderna då staden är en typisk medehalvs-stad med dess sköna klimat och flora.

Marseille och franska Rivieran.

Marseille är jämfört men många andra städer på den franska Rivieran främst en storstad. Och som turist eller ny i staden r det verkligen inte lätt att hitta. Staden har en välfungerande tunnelbana och busstrafik. Men som turist är det inte alltid så enkelt att förstå hur systemet är uppbyggt. Denna artikel kommer att handla om billiga taxi i Marseille, hur man hittar dem och ungefärliga priser. På FranceTaxiCab.com hittar du några av Frankrikes billigaste resor.

 

Taxi i Marseille och taxi i Frankrike är vanligtvis dyrt men det finns billiga alternativ

Eftersom Marseille är en väldigt populär turistort, men också en stad med en stor befolkning. Detta kräver ett bra nät av olika taxibolag och som tur är så finns det gott om olika taxibolag. Precis som i alla andra städer så finns det för och nackdelar med dem olika men det finns många guldkorn där man reser behagligt till en rätt billig peng.

 

Staden har fler än 100 olika taxistationer

I Marseille hittar man fler än 100 olika taxistationer. Några bolag är etablerade sedan länge med en stor flotta. Detta medan andra ör mindre bolag och det är just bland dem man hittar dem billigare alternativen. En viktig sak att påpeka och en stor skillnad från taxi i Sverige så tar taxichaufförerna extra betalt för allt bagage som inte är handbagage och det är väldigt viktigt att tänka på. Om man anländer via flyg och landar på Marseilles internationella flygplats så kostar en taxi vanligtvis någonstans mellan 45–50 Euro till Marseille. Men bland lågprisbolag så kan man komma undan med ca 30–25 euro vilket är skillnad. Taxi är överlag ganska dyrt i Marseille och priser ökar på sommaren då alla turister kommer. Sedan en stor internationell taxifirma började erbjuda sina billiga tjänster så har fler hakat på och flera av dessa taxiformor hittar man i Marseille.

 

 

 

Hur du kollar upp vilket utbud av taxibolag som finns i staden

Det absolut bästa sättet att ta reda på vilka taxibolag som verkar i staden är att innan resa undersöka marknaden. Många av stadens lågprisbolag har sina egna mobilapplikationer och naturligtvis hemsidor får man kan jämföra vad en kilometers resa kostar och sedan jämföra det med andra. Som med precis allt annat så skiljer sig företagen något. Detta medan att vissa kör lite enklare bilmodeller så kör andra fler premiummodeller. Och priset blir allt efter det. Något man ska tänka på är att, ringa till en taxi är mycket dyrare än att ”plocka upp” en på gatan. Förklaringen ligger i att taxichaufförerna har ett lagligt sätt att sätta på taxametern så fort samtalet kommer in. Detta är inte är fallet i Sverige eller många andra länder. Så om man verkligen inte måste så är det billigaste att stoppa en på gatan.

 

Mobilappar hjälper dig rätt bland taxibolagen

Dom flesta lågprisbolag har som tidigare nämnt mobilapplikationer där man snabbt kan ungefär räkna ut priset men där man också kan se var bilen befinner sig. Det gäller att vara på sin vakt, som i andra städer så förekommer mindre seriösa företag men ett absolut måste är att läsa på och jämföra taxiföretag. Det finns en hel del olika hemsidor som jämförpriser och en god idé är att göra en liten undersökning innan.

 

 

 

 

 

 

Go Back ->